Historie

De historie van onze duivenliefhebberij.

2024.
Half januari zullen alle duiven weer de jaarlijkse Paramixo spuitje krijgen, verder gaan we bij Peter Boskamp langs om de duiven te laten controleren,  voordat we gaan kweken.

2023.

We zijn een halfjaar verder, en de zon is achter de wolken gegaan. De prestaies waren van dienaard dat er weinig over te schrijven is. We kijken weer naar de toekomst, ik ben door Niesten-Niemarkt (Cees / Willem ) en Cees van der Laan met een aantal jongen geholpen. De toekomst lacht ons weer toe.
Allereerst ga ik door het kweekhok, om ruimte te scheppen, voor de nieuwe aanwinsten. In een later stadium ga ik kijken welke koppels ik kan vormen, voor 2024.

Half Januari een bezoek gebracht bij Peter Boskamp, om de duiven te laten omderzoeken hoe ze er voorstaan. Op de terug weg zat ik met een glimlach achter het stuur, terug denkent over de woorden die Peter uitsprak. De duiven zijn prima in orden, niets aan doen.
Dit betekent dat er nu gekeken kan worden hoe we gaan koppelen, zodra het weer iets beter wordt kan er gestart worden met de koppelingen. Voordat dit gebeurd zal er eerst geënt gaan worden tegen Paramixo.

De bestuurlijke periode bij afdeling 6 gaat per begin februari 2023 stoppen, na een periode van bijna 9 jaar. Tevens heb ik mijn bestuurlijke inzet voor de fondclub N-H. ook afgesloten. Tevens zal ik niet meer deelnemen aan de vergaderingen voor de NPO als kiesman. Ik sluit dit graag graag af, daar ik mij steeds meer erger aan de personen op de zijlijn, die met hun handen op de rug het allemaal beter weten.

2022.

Het nieuwe seizoen staat in de startblokken, we hebben van de winter van enkele kwekers afschijt genomen. Dat geeft ruimte om nieuwe aanwas in te brengen.

We hebben onze vinger niet thuis kunnen houden, zodat we nieuwe kweekkoppels kunnen samenstellen.
De bijgehaalde bonnen en jongen komen van, Noord-Hollandse liefhebbers.

Voor het vliegseizoen 2022 ben ik benaderd door Cees v.d. Laan om even langs te komen, hij had 4 prachtige jongen voor mijn klaar liggen.
Ik heb ze in een aparte ren gezet, zodat ze de gehele dag buiten kunnen kijken en uitgroeien. Van het voorjaar 2023 kijk ik hoe zijn uitgegroeid, Kijkent naar de stambomen zijn ze zeker inzetbaar voor de kweek. Tevens zijn er enkele late jongen via Cees Niesten sr. bijgekomen. Deze aanwinst, via aankopen is zeker een uitbreiding voor de kweek.
De kwekers zijn sinds begin december uit elkaar gehaald, nu kijken op papier om nieuwe koppels samenstellen voor maart 2023.

 

2021.

2021 is begonnen met koude en sneeuw, maar nu in februari eindigd dit met zon, en dan zie je meteen dat de duivnnen vragen om gekoppeld te worden. Volgende week gaan de kwekers bij elkaar, om een mooie groep jongen klaar te stomen voor de toekomst.

In begin maart de duiven laten controleren bij Peter Boskamp, ik kon met een glimlach de deur uit.

In het begin van januari weer een bon van Gertjan Rigter gescoort uit Aalsmeer .

2020.

Ook in eerste dagen van 2020 3 bonnen gescoord van Gertjan Rigter, tijdens de ZLU Kampioenenhuldiging in Kerkrade een mooie afspraak gemaakt met Hennie de Vries en Gertjan. Doordat een liefhebber zijn bieding terug  trok, bij de ZLU op een bon van IJsbrand Kaptein is en een mooie doffer naar Driehuis gekomen.
Van de week Cees Ouwehand op bezoek gehad, hij kwam een jong koppel brengen voor het kweekhok Orion x Joe Frazier kl. kinderen. Half februari zijn de kwekers gekoppeld om weer voor de nazaten te zorgen van 2020.

Na de rui gaan we voor een controle van de duiven bij Peter Boskamp.

Tijdens de controles van de ZLU bij Jelle Jellema naar aanleidiing van de overwinning op Barcelona en 2e plaats op Perpignan 2020. Heb ik vragen gesteld ten aan zien van de ventilatie van zijn hok.
Dit kwam op een verhelderend gesprek, met daarbij een mailcontact en de daarbij gestuurde foto's om de ventilatie te verduidelijken. Dit heeft ziender ogen verbetering opgeleverd, kijkend naar de duiven en hun vlieglust in de ruiperiode.

2019.

De geschonken bonnen zijn opgehaald, hierdoor kunnen we nu het jongenduivenhok aanvullen. De Kweek is bijzonder goed gegaan, weinig uitval wat een goed gevoel geeft voor de toekomst. De jongen zijn zeer radicaal opgeleerd in grote stappen. Dit heeft geen grote verliezen opgeleverd.

Voor de late jongen zijn het te grote stappen geweest en iets te grote verliezen.
De Tentoonstelling in de vereniging is weer achter de rug, daar heb ik 2 bonnetjes gekocht. Bij de Fondclub NH verkoping heb ik een bon van Gertjan Rigter gekocht.
We werden benaderd door de Boy's Baas & Berg, met de melding dat we langs moesten komen. We werden blij verast met een duivin uit de Vader Paulien.  (Winnaarres Pau 2019 )
We gaan met een aantal duiven naar Peter Boskamp om ze te laten onderzoek om straks voor de kweek zeker te weten of we kunnen starten met de kweek voor 2020.

2018

In het begin van 2018 heeft Cees v.d. Laan zijn in bruikleen gegeven kwekers opgehaald. Dat betekent dat in het kweekhok de onderste broedhokken zijn afgesloten. Dus zal de nieuwe aanwas iets vertragender verlopen met de nog aanwezige kwekers en aangevulde duiven uit het vlieghok.

Door met grote stappen van stations te lossen hebben we onze jongen goed getest wat een flinke selectie heeft opgeleverd op Laon. 31 mee 27 over.

De Kampioenenhuldiging was weer goed georganiseerd door de Fondclub N-H, Tijdens de bonnen en late jongen verkoop, kon ik mijn vinger niet naar beneden houden. Het late jong ( duivin ) van Gertjan Rigter ging mee naar Driehuis.

2017.

De start heeft een andere aanvang gehad als andere jaren, de baas zat niet lekker in zijn vel waardoor er iets later is gestart met de kweek. Met het gevolg later jongen duiven, eerst de bonnen afgehandeld op 1 na. Wij gaan dit jaar de jongen anders opleiden, op de natour. Door eerst 2 maal zelf af te richten en dan met de container op dinsdagavond mee. 

De vliegers ook anders afgericht als andere jaren door het fenomeen invliegers, zelf gereden en alternatieve vluchten gevlogen met de duiven. Zodat ze voldoende kilometers hebben kunnen maken voordat ze aan de start komen van de grote vluchten.

De eerste eendaagse vlucht Gien gaf meteen een goed beeld, 37 oude duiven mee, bij het afslaan 32 thuis de laatste zat de volgende morgen in het hok zoals de klok aangaf.

We hebben dit jaar wederom 2 jongen mogen ophalen bij Gertjan Rigter uit Amstelveen, tot mijn verrassing kreeg ik er 2 bij.

 2016.

Naar aanleiding van de actie in eind 2015, wordt het kweekhok omgezet naar nieuwe kweekkoppels. De 16 koppels die voor de toekomst gaan zorgen.

De jongen groeien als kool, de eerste zijn gespeend en de bonnen zijn verzilverd naar de liefhebbers die een bon hebben gekocht.

We hebben ook 2 jongen mogen halen bij Gertjan Rigter uit Aalsmeer.

2015.

Op een koude dag ben ik samen met Cees v.d. Laan door het Kweekhok gegaan naar aanleiding van het redement van de kweek van de afgelopen jaren.
Er zijn een aantal doffers en duivinnen retour gegaan, hiervoor zijn in de plaats jaarlingen / late jongen gekomen uit de oude lijnen.
Dit betekent dat de kweek iets later ingezet gaat worden zodat ze voldoende rijp zijn, voor de koppeling wachten we op de zon.

2014.

De kwekers zijn begin maart gekoppelt, van de 16 koppels is er één koppel wat nog niet heeft gelegd. Maar nu bij de schouwing blijkt dat alle eieren bezet zijn dit is hoopgevend.
De bon verzilverd bij Team Vollebregt die we op Internet hebben aangeschaft, hiervan liggen een 8 tal prachtige jongen van in de pannen. Hopelijk iets voor de toekomst.

Elk jaar kijken we of het hok te verbeteren is, in samenspraak met Cees van der Laan, zijn de ingangen ( kleppen ) van het hok aangepast. Daar mijn hok op het zuid-westen staat, waait de wind altijd naar binnen. Nu hebben we de kleppen ingang omgedraaid naar het oosten hierdoor is het klimaat zeer zeker verbeterd en veranderd. Nu kunnen dag en nacht de kleppen open blijven staan en er geen tocht wordt veroorzaakt in het hok.

De waterbak die altijd aan de klep hing is naar binnen verplaats van de ingang, wat als voordeel geeft dat er geen andere vogels uit de waterbak kunnen / zullen drinken, dit om besmetting te voorkomen.

2013.

In december hebben we de hokken uitgebreid in de tuin door een alluminium ren van 2 meter breed en 1 meter diep erbij te plaatsen.

Begin augustus hebben we 20 eieren gehaald bij het Team Vollebregt uit Wassenaar.
Begin oktober zijn we weer langs geweest om 12 late jongen op te halen bij het Team, helaas zijn we daarvan al één kwijt.
De bijgehaalde duiven vliegen uit, hierna gaan we kijken of er mooi koppel materiaal tussen zit om deze te kruizen aan de duiven van Cees van der Laan.

Bij Cees van der laan zijn 3 late jongen gehaald naar aanleidng van de aangekochte bonnen, dit zijn jongen die als inteelt materiaal zijn gekweekt.

De kwekers zijn eind februari gekoppeld dit liep als een zonnetje, op 2 koppels na maar dit is nu opgelost. Ook de eieren kwamen met een regelmaat van de klok.
De koppels zijn samengesteld door Cees van der Laan, enkele verwijderd en toegevoegd tot het aantal van 13 koppels.
Ook zijn we weer is de aanschaf geweest op internet en op gewone zaal verkoping, dit laatste was in Duitsland op de verkoping van Arge Euskirchen. Hier wordt een verkoping als een evenement gezien, Er komen dik 500 mannen en vrouwen op af, een uitgebreide omschrijving in een prachtig naslag boek. Na dit evenement is een groot warm en koud buffet en een feestavond met een band. De Liefhebbers blijven allen slapen in het hotel tegen een gereduceerd bedrag, de volgende morgen een druk en gezellig ontbijt en dan naar huis.

 2012.

1 maart zijn de kweekduiven bij elkaar gezet, dit heeft geen problemen opgeleverd van de 10 koppels is op één na alles bevrucht. De tweede ronde heeft geen problemen opgeleverd, dus de kwekers zitten keurig op de nieuwe eieren. De jongen groeien prachtig op. Dit komt vooral door de toevoeging van het Bony Jongdierpoeder, waar alle bouwstoffen in zitten voor de groei en spierengestel. Ook de bijvoeding van Bony Mineralen Mix voorziet de duiven van een mooi en soepel verenpak, geeft ze een optimale conditie en een goede skeletvorming. Is verder een extra weldaad voor alle duiven, dit product geeft vooral weerstand aan de duiven.

Op 7 juli in ochtend zijn we verast door dat de 416 om 3:57 uur de plank heeft geraakt wat een mooie 7e Nationale plaats heeft opgeleverd, Dan komen de felicitaties per E-mail, per telefoon en aan de deur, dat alleen is al een hapening op zich zelf, ik wil een ieder hierbij bedanken voor de mails en geluk wensen.

Alle duiven zijn geënt voor de jaarlijkse verplichte enting van Paramyxo, dit zullen we in het nazeisoen herhalen. Via een bon van de Gebr. Vollebregt uit Wassenaaar zijn weer aantal eieren gekomen om onder de jaarlingen te schuiven, nu maar hopen dat we meer geluk hebben als vorig jaar. Veel verloren door de roofvogel. Tevens hebben we enkele bonnen verzilvert die we afgelopen winter hebben aangeschaft van liefhebbers uit Noord-Holland. De nieuwe inbreng heeft niet gegeven wat er van werd verwacht,.helaas is er maar 1 duif overgebeleven.
In de winter van 2012 hebben we een doffer gekocht op een verkoop in Euskirchen Duitsland, eveneens 1 uit de kilometrvreter komt maar met een andere moeder.In de winter van 2012 hebben we een doffer gekocht op een verkoop in Euskirchen Duitsland, eveneens 1 uit de kilometrvreter komt maar met een andere moeder.

2011.

Begin december ben ik met het kweekresutaat van het afgelopen seizoen naar Cees gegaan om dit gezamelijk door te nemen, voor het komende kweekseizoen. Er zijn 4 duivinnen en 4 doffers verwijderd uit het kweekhok. Gelijktijdig zijn de enkele jongen die hieruit zijn overgebleven eveneens verwijderd.

Ook in deze winter kon ik mijn vinger niet van het toetsenbord afhouden door mee te bieden op een bon van de Team Vollebregt uit Wassenaar. Op een vrijdagmorgen ben ik naar Wassenaar gereden en mocht 8 eieren in ontvangst nemen.Via de NIC 1425 verkoop op Internet heb ik een laatjong gekocht uit 2 oude knarren van Cees van der Laan,  Zn. Simonsdoffer x  Do. Paco, achteraf blijkt dit een prachtige doffer zijn geworden. Deze zijn best al op het kweekhok mogen doen, bij de eind controle van de winter zullen we zien wat het resutaat is.
Verder heb ik aan het eind van het seizoen de verluchting weer iets aangepast, de schuiven staan nog maar 3 cm open en de ramen dag en nacht open.

2010.

De voorbereiding van het nieuwe seizoen is in volle gang, we hebben het kweekhok weer aangepakt. Cees  heeft dit weer aangevuld met o.a. een  Kleindochter uit de Neus x Ida.

In februari 2010 ben ik in contact gekomen met Dierenarts Peter Boskamp uit Beek ( Limburg ). Na vele E-Mails en een lang gesprek in de praktijk hebben we de producten van BONY Farma aangeschaft. Na het gebruik te hebben zijn er qua vliegen om het huis duidelijk resultaten ontdekt. Maar vooral bij thuiskomst is naar voren gekomen dat de duiven niet uitgeput thuis komen. Dit betekent dat de duiven de voedingssupplementen goed verteren en de voeding een goede verbranding hebben.
Tevens hebben we afgesproken dat ik het wederverkoop van de voedingsupplementen Bony Farma in Noord-Holland voor hem mag gaan doen.

Alle BONY FARMA  voedingssupplementen zijn te bestellen, per Mob. 0623429904 of E-Mail aan Ruud Vermaat.  Wij hebben de BONY FARMA producten op voorraad in huis.

Via een bon van mijn zwager ( Jan ) ben ik in contact gekomen met de Team Vollebregt uit Wassenaar, op een zondagmorgen ben ik bij ze op bezoek geweest en naar huis gegaan met 2 eieren. Het toeval wil dat de vader van deze 2 eieren een 97e Nat. speelt op Barcelona 2010 tegen 7016 duiven.

2009.

In de winter van 2008 / 2009 heeft er een kleine verschuiving qua duivinnen plaats gevonden in het kweekhok. Cees heeft een duivin terug gehaald en 3 nieuwe geplaatst, gelijktijdig heeft hij op papier mijn kweekhok gekoppeld. Om bij de les te blijven en de Crème de la Crème hok te krijgen moet je af en toe ook wat aanschaffen, tijdens de heel gezellige Fondspiegel avond in Berg op Zoom heb ik een dochter van de 4e Nat. Pau van 2006 van Cees van der Laan aangeschaft. Deze duivin heeft als vader Zn. Minerva van Cor Blokdijk uit Hoorn. De Minerva heeft een 12e Nat. Barcelona gespeeld in 2002. In de winter is het weer raadzaam om het kweekhok onder de loep te nemen, ga na wat het rendement van elk kweekkoppel is. Kijk vooral wat de doffer of duivin in andere jaren heeft opgeleverd met de andere sekse, om een oordeel te geven.

2008:

Het seizoen heeft niet gegeven wat ik er van verwacht had, de duiven waren goed en dat bleek op de eerste overnachtvlucht zat ik meteen 2e in het Nat. Inkorfcentrum 1425. Ik werd door mijn vrouw gebeld in België, daar was ik net een dag ervoor geopereerd aan een hernia dat ze er één duif had. Dan voel je zeer onrustig, gelukkig kwam mijn vriend Fer mij vroeg ophalen en heb alles verder mee gemaakt tijdens de huldiging in de vereniging. Helaas liep de rest van de vluchten iets minder op de laatste na. Dit is hoofdzakelijk mijn eigenschuld, ik lag op bed te rusten en gaf alleen maar aan wat ze moest doen. Neem maar van mijn aan geef een vrouw de vrije hand in je duivenhok en je vliegt veel harder.

We zijn weer prima opgeknapt en hebben in het najaar de hokken weer aangepast op advies van Cees van der Laan. We hebben de vloer voorzien van roosters, mede daardoor om te voorkomen dat de infectie van wormen hiermee wordt verkleint. Tevens hebben we de nok iets laten zakken, om de luchtstroom iets aan te passen.

2007:

Door vriendschap met Jan van Wanrooy uit Breda heb ik 3 duivinnen uit het kweekcentrum Interpalomas mogen lenen voor mijn kweekhok. Één van de duivinnen komt uit een zoon van de Samurai 90-346 en Nicole 96-545 deze komt uit de Buffel en Dicky. De tweede duivin komt uit de zoon Samurai 90-346 en Michel duivin 97-758 van Cor v.d. Heijde. De derde duivin komt uit de zoon Perpignan King 96-845 en een dochter uit de Schim 89-909 van Lei Kurvers. Op zondag 22-11-2009 heeft Jan en Jacqueline de duiven weer opgehaald, het was overigens een hele gezellige middag.

Aan het eind van het jaar stond er een duif van Cees van der Laan te koop van een liefhebber uit Limburg op Internet. Deze doffer ( 04-1917341 ) is meegegaan naar Driehuis. Deze is helemaal naar de Oude Texier in geteeld.

2006:

Een eerste spelen in de afdeling is een droom voor een ieder, vooral de bijkomstigheden die rond zo'n overwining erbij komen. Deze duivin werd op een kleinjong van 3 dagen gespeeld en verraste mij op de vroege zaterdagmorgen, ik wist dat er 2 duiven gevallen waren in Zuid-Holland. Maar dat ik een derde mocht vliegen met de 290 over Noord en Zuid-Holland is toch wel heel iets heel bijzonder. Dan wordt het spannend i.v.m. de overvlucht, vooral als je meldadres bent denk je bij elk telefoontje het zal toch niet. Vooral de stroom van felicitaties was enorm, dat doet een mens goed.

We hebben weer iets mooi op de kop getikt, door de goede relatie met Martin Vinkenborg (Hensen) hebben we een jong van Martin gekocht. Het is een dochter uit de IDA.

2005:

Via een schenking van Gerard Veken uit Hoorn Noord-Holland heb ik een bon ontvangen van Martin Vinkenborg (Hensen) uit Volendam, tevens heb ik een bon gekocht van Martin via internet, waardoor ik twee jongen mocht ophalen. Samen met Cees van der Laan zijn we op een zaterdagmorgen naar hem toe gegaan, We kwamen om 10:30 uur aan en we gingen pas om 16:30 uur weg, tijdens dit bezoek hebben we alle duiven in onze handen gehad met de uitleg waar ze allemaal uitkwamen. Dit was een bijzonder bezoek waar ook nog een vervolg op kwam. Daar ik op de zelfde zondagmiddag werd gebeld door Martin, met de melding ik heb twee eieren over van een koppel en kan jij die plaatsen. Daar hij in het kweekhok aan het overleggen was van een bepaald koppel hield hij eieren over. Op de maandagavond erna heb ik de eieren opgehaald en bij mijn duiven ondergebracht.

2004:

Via internet ben ik contact gekomen met Ruben en Ludo Lanckriet dit is een Comb. van Vader & Zn. uit Ursel Knesselare in België. Zij hebben het soort van de Familie Gyselbrecht en Emiel Denijs. Tijdens mijn bezoek keek ik mijn ogen uit naar de complete duiven die men daar kweekt, aan tafel met een kopje koffie en gebak is het heerlijk praten met deze mensen. Vooral als Ruben begint over de opbouw van een stamboom hoe hij hem graag ziet. Mede door zijn opleiding voor dierenarts heeft hij een heel andere kijk op de duiven dan menig andere liefhebber. Ze hebben in het najaar van 2003 een verkoping gehouden i.v.m een verhuizing en moeten ze weer opnieuw beginnen. Gelukkig hebben ze nog een paar kanonnen zitten waaronder de ouders van de 7e Int. Marseille 2003. In goed overleg hebben we afgesproken dat we in maart 2004, 24 jongen gaan ruilen, dit is naar een ieders tevredenheid gegaan. In de winter van 2004 heb ik van Cees drie duivinnen en 2 doffers geleend voor het kweekhok, om het vlieghok snel met het ras van Cees van der Laan te bevolken.

2003:

Doormiddel van het bieden op Internet hebben we een bod gedaan op 2 bonnen die beschikbaar zijn gesteld door Cas van der Graaff & Zn. uit Arnemuiden voor goede doelen. ( Clinic Clowns en Roparun ) Hierdoor zijn we 28 mei 2003 op bezoek geweest bij Cas van der Graaf en Zn.  Tijdens dit bezoek is de hele voortgang van de vogelpest over tafel gekomen. Ook kwam het trieste verhaal over de Hl. 86-1126800 . Cas vertelde dat deze op 16 jarige leeftijd is gepakt door een roofvogel tijdens zijn dagelijkse uitvliegen. Bij het uitzoeken van de jongen via de bonnen zag ik nog 2 jongen in het kweekhok staan, die me wel aanstonden. Na een goed overleg met mijn vrouw zijn deze twee meegegaan naar Driehuis, voor het Kweekhok. In de winter van 2007 / 2008 hebben we afscheid genomen van deze duiven, daar bleek dat deze duiven geen resultaat gaven voor de toekomst.

2002:

Door toeval zijn ben ik in contact gekomen met Cees van der Laan uit Castricum in 2002, toen hij in het ziekenhuis lag na zijn ernstige auto ongeval. Dit contact is zover uitgebreid dat we dagelijks per telefoon contact met elkaar hebben. Bij één van de bezoeken kreeg ik een vijftal jongen van hem mee uit de lijn van de Texier. ( wijlen ┼ Jan Texier uit de gemeente Steenbergen en het dorpje Welberg ) Hij gaf als opdracht ga hier zoveel mogelijk meespelen en probeer ze uit. In het najaar kreeg ik 8 late jongenduiven erbij t.b.v. het kweekhok. Cees heeft een jong beschikbaar gesteld voor de KWF 2002, dit jong (doffer) was in geteeld naar de Oostenrijkdoffer van 1987. U begrijpt het al deze doffer is aangeschaft door ons en op het kweekhok geplaatst. Hij is vooral aangeschaft om tegen de Gebr. Brügemann duivinnen te zetten. In juli 2004 liep ik door het kweekhok samen met Cees en hij zegt deze twee moet je maar meenemen voor het kweekhok beide zijn zo gekweekt naar de oude Texier soort, twee zonen van de 061.

Zie de resultaten van 2012 en die van de jaren er voor.

1998:

In 1998 heb ik alleen maar gekweekt met de Combinatie mevrouw C. van Kooten en P. Sneekes (Theo Sneekes en Jan van Kooten). Daar ik het oude soort van Cor Sneekes heb en via Karel Sneekes uit Santpoort-Zuid een kind van de broer van de Dolle  NL. 82-1024309 (deze is in 2000 overleden op het hok), dus lijn 500 van mevrouw Jopie Sprenkels uit Lepelstraat, heb ik veel met Theo Sneekes samen gekweekt. Deze samenkweek heeft tot een goed resultaat geleid bij de Combinatie en bij ons. Vanaf de winter 2003 hebben we elkaar de duiven retour gedaan, zodat een ieder op zijn weg verder kan. De samenwerking met Theo Sneekes heeft een vervolg gekregen door met de Brügemann duiven van ons en van Theo. Vooral met de door Theo geleende NL.94-1170423  "zoon van Orhan en Tycha" van de Gebr. Brügemann, eigenaar Ron van Noord uit Westzaan. En de reeds Gebr. Brügemann duiven in mijn kweekhokte mee door te kweken.

Opnieuw:

In de winter van 1988 ben ik verhuisd naar Driehuis N-H. en ook opnieuw begonnen met postduiven. Enkele duiven heb ik meegenomen van mijn vorige adres uit Haarlem. Wederom heb ik duiven mogen ontvangen van Cor Sneekes. Hiermee heb ik goede uitslagen behaald in de afgelopen jaren, onder andere op Pau, Marseille, St. Vincent, Bergerac, Montauban, Mont de Marsan en San Sebastian.

De laatste jaren heb ik enkele duiven, door vriendschap met Hans Kimman uit Velsen-Zuid gekregen. (Hans Kimman heeft zijn duiven rechtstreeks van Wim Muller uit Wilhelminadorp). Helaas is in de zomer van 2004 een einde gekomen aan de vriendschap met Hans Kimman.  Via Tieme de Vente uit Zwanenburg ( helaas gestopt om gezondheidsreden ) zijn er diverse jongen gekomen vanaf 1991. Hij vloog in 1998 met de (De Robin 2e Internationaal Tarbes 1998) lijn groenoger van wijlen ┼ Jan Zantboer uit Steenbergen. De duiven van Tieme de Vente stammen allen af van de NL.88-1549234 de 34. Die bovendien autowinnaar was in 1992 de 2e nationale Dax. Deze duif heeft vijf jaar boven aangestaan in de fondspiegel, dit was van 1989 tot 1994. De 34 heeft een jaar bij ons op het hok gezeten, om hier voldoende uit te kweken met diverse duivinnen. De 34 is op 6 December 1998 in de totale verkoop verkocht via België naar Bangkok.

1975:

Naar aanleiding van mijn baan bij de Provincie Noord-Holland in 1975, ben ik overgegaan op postduiven. De oorzaak was dat ik voortaan op zaterdag vrij was.
De eerste duiven heb ik gekregen van mijn zwager Cor Sneekes uit IJmuiden, tegenwoordig Driehuis N-H. In 1990 was hij 1e Rayon midden van Bergerac over 30642 duiven. Deze duif stamt af van het ras Jef v. Wanroy via wijlen ┼ J.B. Hendriks uit Twello, en de Gebr. v. Zelderen uit Aalsmeer. Hij speelde in 1996 de 4e Nationaal op San Sebastian. Deze duif stamde af van het ras van de bovenstaande duiven en de dochter van de Madonna, de NL. 89-2894421 gekweekt door Wim Muller uit Wilhelminadorp, deze duif heeft hij te leen gehad van Hans Kimman uit Velsen-Zuid. Met al deze afstamming van deze rassen, heb ik leuke uitslagen gemaakt in Haarlem en nu in Driehuis N-H.

Het Begin:

In 1972 ben ik begonnen met kanaries (waterslagers). Deze zangvogels stonden in de huiskamer, in een kast achter een gordijn in kooitjes . Zodra ik de zangkooien achter het gordijn vandaan haalde en de kooitjes op elkaar plaatste op tafel, begonnen de heren te zingen. Dit was een genot om naar te luisteren.
In die tijd heb ik veel gelezen over de wetten van Johann Gregor Mendel uit Oostenrijk. Hij was monnik en is gestorven in 1884. Dit was een goede basis voor het kweken van postduiven. Later ben ik de boeken gaan lezen van Victor Vansalen, wijlen ┼ Prof. Alfons Anker en Steven van Breemen. Zij hebben het boek geschreven over de wetten van Mendel, vooral over chromosomen en genen.