Opvoeding

De duiven worden dagelijks gevoerd in een voerbak op de vloer, voor het opvoeren gericht per vlucht voeren wij bij in de broedbak. Het dagelijkse voer wordt 3x per week vochtig gemaakt met Bony Omega 3 Vliegolie en daarover komt 1 maatschepje Bio B.M.T. 1 maatschepje Bony Basiskern 1 maatschepje Bony Power-Glutavit en Bony MR Supplement deze producten werken prestatie verhogend, dit alles is voor 1 kilo voer is voldoende. Hiermee heb je weinig verlies en komen alle toegevoegde producten binnen.

In de zomer van 2009 hebben we het voersysteem iets aangepast, de firma Wielink heeft een speciaal fondvoer op de markt gebracht ( Unie Star Fond Energie ) dat zeer vetrijk is wat weer de taaiheid oplevert om door te vliegen tijdens de vluchten.

De waterbak, is ook een onderdeel van de opvoeding hierin wordt de bouwstof voor de duif in bepaald. Daar 80% vocht een onderdeel is van het lichaam van de duif. Tevens kunnen we via de waterbak eveneens diverse onderdelen toevoegen om de gezondheid te optimaliseren van de duif. Zorg dus dat hij dagelijks wordt bijgevuld en zet in de hete zomermaanden een extra waterbak in je hok daar er ook een hoop verdampt. Maak nooit je waterbak schoon door de flora van bacteriën geeft het de duiven een weerstand tijdens een fondvlucht. In het begin van het seizoen start ik met met 10 dagen achter elkaar 0,5 ml. per liter per dag. En tijdens het seizoen doen we 3 x in de week Bony S.G.R. in het drinkwater 0,5 ml per liter,  plus de toevoeging van 10 druppels Bony Mineral en 0,5 ml Bony Cat-plus.

Gebruik S.G.R.:Ter voorkoming van Coli-infecties, verhoging van de weerstand, verbetering van de darmflora en de conditie. Tevens werkt Bony S.G.R. de groei van de schimmels tegen. De eerste twee weken geeft u elke dag daarna geeft u het 3 keer per week.

DOSERING: 0,5ml. per liter 3 dagen per week ( bv. maandag, woensdag en vrijdag).Tijdens de langere vluchten kunt u het ook dagelijks geven.

Tijdens het gehele jaar voeren wij volle bak, we zijn erachter gekomen dat een duif zelf zijn maat weet als hij vol zit stopt hij van zelf. Een duif over eet zichzelf niet. Het voer wat 's morgens is blijven liggen gaat naar de jongen duiven, die hierdoor de zelfde voeding krijgen als de oude.

Het voer dat wij gebruiken komt van E. Wielink uit IJsselmuiden.

BONY FARMA voedingsupplementen producten kunt U bestellen via mob. tel. 0623439904 of mail ons, alles is op voorraad. Als u op de icoon van Bony Farma klikt, komt u op de poster met de scala aan produten van Dierenarts Peter Boskamp uit Beek, om een keuze te maken.