Ruud Vermaat Duivensport Driehuis NH

U bevindt zich hier:Home > Opvoeding > Medische begeleiding


Medische Begeleiding

Voordat het seizoen van start gaat, gaan wij met de duiven naar de dierenarts Peter Boskamp uit Beek. Hij maakt een keeluitstrijkjes en onderzoekt de ontlasting van de duiven. Als er wat wordt gevonden geven wij op zijn advies een kuur aan de duiven. Het is raadzaam je aan één dierenarts te houden als je gaat shoppen langs andere dierenartsen geeft het aan dat je geen vertrouwen hebt in de persoon als dierenarts. Dan is de vraag welke dierenarts vertrouw je wel, waar altijd een gezondheid probleem naar voren komt en je een medicijnen verkoopt. Of in de persoon die je met raad en daad bij staat, en zegt ze je hebt een lichte vorm van een besmetting. Maar het is niet verontrustend.

Per begin 2010 ben ik in contact gekomen met Dierenarts Peter Boskamp uit Beek ( L), na lange gesprekken ben ik tot de conclusie gekomen dat het werken met voedingssupplementen en kruiden een betere manier is de duiven gezond te houden en tot een prestaties te komen. Sinds ik Bony Farma producten gebruik zijn de duiven met sprongen vooruit gegaan. Het is vooral belangrijk te weten dat de duiven eerst schoon moeten zijn van ziekte kiemen, voor dat U voedingssupplementen aan u duiven versterkt. Dit heeft heeft alleen effect als de duiven schoon zijn van ziekte kiemen, het is geen medicijn.

Zes weken voor de kweek dus na de rui laten we de duiven enten voor de jaarlijkse verplichte Paramixo . Dit heeft te maken met de bevruchting, voor de vlieg- / kweekduiven. Tegenwoordig doen we het 1x jaar bij de vliegers en de jongen 2x de Paramixo enting. Hierdoor voorkom je dat de jongen coli krijgen

Bij de jongen zijn wij zeer alert voor besmetting van coli. Voor de jongen duiven vluchten beginnen en tijdens de vluchten krijgen ze om de dag Bony S.G.R. maar wel een halve dosering dit is een verzurende kruidendrank, hierdoor wordt een resistentie opgebouwd. Vooral tegen het virus coli.

Er wordt bij ons veel gewerkt met knoflook, is een duif niet lekker van een paar dagen achterop te zijn geweest. Steek hem of haar een half teentje knoflook op, u zal zien hoe snel ze gaat opknappen.

Het is heel belangrijk voor de vluchten dat alle vliegduiven van tevoren worden behandeld, tegen veer- en schachtluis. Voor het inkorven altijd de stuit veren optillen en controleren. en - of behandelen. Als wij de jongen afspenen, dan worden zij gelijk behandeld tegen luizen. Zie bij Opvoeding; Tips, punt 3.

Als u merkt dat U duiven Adeno coli hebben ga zo snel mogelijk naar een dierenarts, gebruik het medicijn in het water en geef de duiven 3 dagen geen voer. Laat ze alleen drinken dan zullen veel spuiten maar spoelen wel schoon en gaan opknappen, als je voer geeft moet het lichaam werken voor de vertering van het voer en het drinkvocht trekt in het voer.

Lees de nieuwsbrieven van Peter Boskamp uit Beek elke maand, zeer interessant en leerzaam.

Contactgegevens

Driehuizerkerkweg 88
1985 HC Driehuis N.-H.
Mob: +31 (0)623439904

ruud.vermaat@kpnmail.nl

nach oben