Ruud Vermaat Duivensport Driehuis NH

U bevindt zich hier:Home > Opvoeding > Tips

 

Tips

1. Doe de duiven een gekleurde kippenring om of plak een gekleurd stukje tape op de chipring, die gelijk is aan de kleur van het broedhok, zodat een ieder die een keer de duiven voor jou verzorgt altijd weet waar de duif thuis hoort. Dit zou bij ziekte of een dagje uit kunnen voorkomen.

2. Maak je voer vochtig met Bony Omega Nucleeovit of Bony Vliegolie zodat altijd de drogestof ( Voedingssuplementen ) die je de duiven wilt geven zeker binnenkomen, en niet verloren gaan.

3. Om de duiven steeds ontluist ingekorfd te krijgen stuit steeds meer op problemen, de luizen worden meer resistent tegen veel middelen. Om de schachtluis toch te kunnen verwijderen, raden wij aan om wekelijks in het badwater Badesalz van Röhnfried te gebruiken, het is tevens bevorderend voor de zachte pluim. Welk middel u ook gebruikt het kan de vorm verminderen. Wat wel wijs is in de winter als u de manden heeft gereinigd ze in het hok te zetten als u de hokken uitrookt met een Koudijs rookblokje.Wekelijks na thuiskomst worden de duiven gecontroleerd op stuitluis en daarna behandeld zonodig.

4. Wil je voorlopig de duivensport blijven uitoefenen ? Denk dan eens aan een liefhebber in U vereniging. Ieder jaar blijven aan het eind van het seizoen eieren over van de Weduwnaars en de Kwekers. Geef deze aan zo'n liefhebber doe daar nog een beetje advies en begeleiding bij. Zo houd je concurrentie en het aantal liefhebbers in stand, die dan ook constant blijft inkorven voor nu en de toekomst. lees het De Duif / Spoor der Kampioenen maar hoeveel er mee stoppen om diverse reden. Dit zou een mogelijkheid zijn om de duivensport in stand te houden voor de toekomst.

5. Vertel meer aan u mede sportgenoten hoe u de sport beleeft en uit oefent zodat u meer weerstand krijgt van u andere sportgenoten. Dit houd u scherp en komt de sport ten goede, wees meer open naar elkaar.

6. Heeft u wel eens aan u eigen gezondheid gedacht. Ik vertel dit om aan te geven als het zonnetje op het hok staat ziet u hoeveel stof er door het hok dwarrelt en dus kan ook bij u in de longen kan komen. Daarom is het raadzaam met een masker het hok in te gaan, u duiven hebben hiervan geen hinder van ze wennen hier snel aan ( verbeter de ventilatie ). De klachten die als eerste naar voren komen zijn het kuchen, kort achter elkaar. Als je 's avonds denkt dat je koorts hebt ( het griep gevoel ) en de volgende dag denk je weer redelijk goed te voelen, dat is een teken. Sneller ademen via de borst en niet van uit de buik. Dat zijn symptomen van een duivenmelkerslong. Neem op tijd maatregelen, denk aan u zelf.

7. Om de duiven langer te laten vlieger geef de duiven van te voren te eten en te drinken, dan is het resultaat opvallend en komen even goed naar binnen. De duiven zodra ze naar beneden komen binnenlaten en niet laten dralen om het hok of dak, dit geeft een discipline voor de baas en de duiven.

8. Als de resultaten tegen gaan vallen kijk dan eens anders naar u hok, bekijk een foto van de jaren dat u wel goed vloog op dat hok, wat dan meer en deel opvalt dat er weinig tot geen bomen om het hok stonden of lager. Probeer deze te verlagen of te verwijderen, hierdoor komt er een andere luchtstroom over u hok wat de verluchting zal bevorderen.

9. Een goede graadmeter is om te zien of je duiven ( fondduiven ) in orde zijn tijdens het vitesse en de eendaagse fondspel door ze mee te geven en elk uur dat ze moeten vliegen er 5 minuten erbij te tellen bij de eerst gevallen vitesse duif van U vereniging. Bijvoorbeeld de eerste vitesseduif valt om 13:05 uur en de duiven hebben 4 uur gevlogen, dan moeten jou fondduiven om 4 x 5 = 13:25 uur vallen.

10. 
Om de pennenrui tegen te gaan en de duif met een volle vleugel aan de wedstrijd te laten meedoen, kan je een puntje van de eerst opvolgende pen een stukje afbijten. Dus niet knippen, daar je met bijten de sapstreng afknelt en met knippen niet.

11.
 Heb je een aantal duivinnen apart zitten en je denkt wat staan de stuiten erg ver open, dat kunnen twee dingen zijn of ze hebben wormen of er loopt een jonge doffer tussen.

12. Als je hok schoonmaakt en er blijft mest aan je schrapmes kleven ga met die mest naar de dierenarts, waarschijnlijk zit er wat in de mest wat er niet thuis hoort.

13. Als u duiven africht kunt u de eieren makkelijk laten liggen. Elke dag dat een ei oud is kan het een uur langer.  Als voorbeeld zijn de eieren 8 dagen oud dan kunnen ze in de zomer 8 uur onbeheerd laten liggen.

14. Doe eens de proef op de som, en geef de duiven eens 10 dagen achter elkaar 5 ml SGR in één liter water, u zal versteld staan over de verandering die u gaat zien.

15. Het grooste probleem om duiven in vorm te brengen, is de muizenplaag in u hok. Als je gif gooit in je duivenhok en goed afschermt tegen de duiven, zodat ze er niet erbij kunnen. Daar de muizen eten van de blauwe en rode gifkorrels, veroorzaak het volgende probleem, een muis heeft snorharen daar blijft het gif aanhangen. Dus hiermee besmetten ze het voer en door te drinken in de waterbak ook het water. Je kunt beter een lijmplankje maken die je goed afschermt en op de loopsporen plaatst van de muizen, dan is het zo bingo.De loopsporen zie als je s' avonds met een lamp langs de wanden schijnt, je ziet dan een vette rand.

16. Spelen met late jongen heeft een voordeel, maar dan moet je wel zorgen dat ze een volle vleugel  hebben, daar ze normaal op 2 plaatsen ruien.
Als 1 pen hebben gestoten, knip dan de 6e de pen voor de helft af en trek na 8 dagen hem er voorzichtig uit. Dan pak je 7e pen en doe dan de zelfde handeling tot de laatste pen.

17. Een ieder heeft tijdens de jonge duiven vluchten last van Coli. Dit kan je snel aanpakken door ze 2 dagen geen voer geven, wel het water aanleggen met een zuur product.  Na die 2 dagen een kwart van het voer geven wat ze normaal krijgen en dit per dag iets ophogen. Met een week staan ze weer hoog in de lucht. Zonder al die producten die men probeert te verkopen.

Contactgegevens

Driehuizerkerkweg 88
1985 HC Driehuis N.-H.
Tel.              0255533096
Mob: +31 (0)623439904

nach oben